De eerste wedstrijd van het nieuwe “COVID”seizoen C jeugd

Een vreemd einde van vorig seizoen en ook weer een vreemde start van het nieuwe seizoen.
Daar waar regels duidelijk leken te zijn, zijn door de veranderende omstandigheden door het COVID-19 tijdperk wederom last minute zaken anders.
Aangekleed aanwezig zijn, omkleden in de kantine, een vreemde onwennige situatie. De nieuwe samenstelling van het team lijkt ook niets in de weg te staan om er een mooie wedstrijd van te maken.

Na een korte warming up konden we de wedstrijd normaal in het water starten.
AQUA Novio 2 was de uitdaging vandaag. Uiteraard is er altijd eentje die zijn nagels nog moest knippen…. tja als je een beugel hebt lukt bijten niet meer dus er moest nog een schaar aan te pas komen.
Even wennen dus weer maar eenmaal gestart wonnen we meteen de bal, met het opzwemmen.
De spelers vonden elkaar goed en er werden prima combinaties gemaakt.

Per vergissing werd ‘de 30 seconden regel’ toegepast in de eerste twee perioden waardoor er enkele keren afgefloten werd voor een tijdsperiode.
Voor beide teams verwarrend, door een ongelukkige verdedigende actie kregen we een 5 meter tegen.
Kris kon door goed keeperswerk het doelpunt voorkomen.
Een snelle aanval volgde en met een lange bal op Isabel werd de score geopend door Isabel 1-0!
Je kunt maar beter goed beginnen.
Na een tegenaanval van Aqua Novio gingen de kids wederom door goed combinatiespel richting goal van de tegenstander, ze zwommen zich mooi vrij en alhoewel er balverlies werd geleden gingen ze wederom in de aanval. Net halverwege de eerste periode scoorde Stef daardoor de 2-0.
Toch zag de tegenstander zijn kans schoon ze voerden een snelle tegenaanval uit en wisten Kris te passeren waardoor het 2-1 werd, net aan het einde van deze periode.

In de tweede periode waar wederom met het opzwemmen de bal werd veroverd gingen ze meteen in de aanval, wederom werd er goed gekeken en gepasst waardoor Esben vrijkwam en bam 3-1.
Door snel spel en verhinderen van de aanval werd er goed gekeken en kwam Sven zodanig vrij, dat hij met een verdediger dichtbij, toch wist te scoren 4-1.

Na een afgeslagen aanval door een goed keepende Kris kon er snel een nieuwe aanval worden opgezet. Wederom was het Isabel die door haar snelheid zich met bal richting doel wist vrij te zwemmen en de keeper verschalkte 5-1.

De tegenstander ging wederom in de aanval maar door goed verdedigen van o.a. Janne, Thimo, Mertcan en Jules kon wederom de verdediging worden geruild voor de aanval en kon Thijs er vanuit moeilijke positie 6-1 van maken.

Na het wisselen van speelhelft waren we even de kluts kwijt, het passen was iets minder en wellicht een beetje vermoeid door de eerste twee perioden kwam de tegenstander wat meer in het spel. Ze kwamen terug naar 7-2.
Alhoewel Thijs zich prima achter de verdediging wist vrij te zwemmen en met bal, oog in oog met de keeper kwam, vuurde hij zijn kanonskogel scherp af en maakte er 7-2 van. En kort daarna op 7-3.
Verdedigend kregen we wederom een 5 meter tegen.
Ditmaal wist Kris de bal niet uit het doel te houden waardoor het 7-4 werd.
Isabel maakte er snel weer 8-4, van maar helaas wist de tegenstander door een snelle aanval toch terug te komen tot 8-5.

Even rust en proberend om de voorsprong niet uit handen te geven kwam de tegenstander in de 4e periode terug tot 8-7.
De spanning was te snijden.
Onszelf herpakkend maakten Stef en Thijs er achtereenvolgens weer 9-7 en 10-7 van.
De sterkste speler van de tegenstander zag toch nog kans om er 10-9 van te maken en de spanning flink op te voeren.

Maar de kids hielden het hoofd koel, met nog 15 seconden te spelen lieten ze zich door de opkomende verdedigers niet uit het veld slaan en slaagden er in door zich goed vrij te zwemmen in om de bal in de ploeg te houden en de tijd uit te spelen.

De punten bleven in Bemmel en ze hebben er keihard voor gestreden.

Ondanks de gewijzigde samenstelling ten opzichte van vorig jaar zien we deze groep groeien en elke keer weer stapjes maken.

Het plezier straalt er vanaf en alhoewel er uiteraard nog heel veel te leren is werpt het harde werken op de training langzaam zijn vruchten af.