Bondsdroom wordt werkelijkheid

Bondsdroom wordt werkelijkheid
Sierd Heida

De mannen van Thetis trokken zaterdagmiddag richting Losser in Twente om het kampioenschap veilig te stellen. Met de overwinning op Proteus en nog twee wedstrijden te spelen deed de eerste kans zich voor om kampioen te worden. Deze kans liet de formatie van André Milder niet liggen en is overtuigend kampioen door Losser te verslaan met 3-11.

Een kampioenswedstrijd is een wedstrijd als geen ander. Al weken leven de heren van wedstrijd naar wedstrijd. Na de laatste overwinning werd duidelijk dat zaterdag 30 maart het moest gaan gebeuren. Losser stond 10e in de competitie en met degradatie op de loer was onderschatting geen optie. Beide teams hadden de punten hard nodig om hun doelen te bereiken.

De wedstrijd begon en iedereen voelde de spanning. Dit werd versterkt door de grote opkomst van de fans uit Gendt en de spandoeken, toeters en ratels die het gezelschap mee had gebracht. Het eerste fluitsignaal klonk en de finale was begonnen. Thetis won de eerste bal en er volgde meteen een uitsluiting voor Losser. Met een sterke man-meer zette Wilco Rutten Thetis op voorsprong. Na een uitsluiting aan de kant van Thetis volgde de aansluitingstreffer van Losser 1-1. De rest van de periode verliep rommelig en de kansen werden niet benut.

De 2e periode begon zoals de eerste, een snelle treffer van Niek van Bon zette de mannen uit Gendt weer op voorsprong. Een uitsluiting bij Losser zorgde ervoor dat Joeri van Bon de score kan kon uitbouwen naar 1-3. Losser zette vol overtuiging de aanval in op zoek naar aansluiting. Een speler van Losser maakte een zware overtreding die leidde tot een rode kaart, gevolg was een strafworp en een tijdstraf van 4 minuten man minder voor Losser. Edo den Boef benutte de strafworp. In de eerst volgende aanval van Thetis vroeg André Milder een time-out aan. Er werd een nieuw tactisch plan afgesproken om de lange overtal situatie te benutten. Deze tactische zet pakte goed uit en binnen korte tijd werd de wedstrijd beslist. Vier treffers van Wilco Rutten en twee van Edo den Boef zorgde ervoor dat aan het eind van de 2e periode 1-10 op het scorebord stond in het voordeel van Thetis.

De rest van de wedstrijd verliep rommelig. Er werden weinig kansen gecreëerd en er vielen nog enkele doelpunten. Goed keepers werk zorgde ervoor dat Losser maar 2 keer kon scoren. Op 20 seconden voor het einde vroeg coach André Milder nog een time-out aan om zijn team te feliciteren. De laatste seconden waren snel verstreken waarna het feest los barstte.

Samen met het publiek begon de tocht richting Gendt waar in de Klok tot in de vroege uurtjes werd gefeest. Met deze prestatie zullen de heren van Thetis volgend jaar voor het eerst uitkomen in de landelijke bondsklasse.

Periodestanden:Â
1-1; 1-10; 2-11; 3-11

Doelpuntenmakers:
Wilco Rutten (5), Edo den Boef (3), Niek van Bon (2), Joeri van Bon (1)