Heren 1 is weer begonnen!

Zaterdag 2 oktober 2021

We zijn weer begonnen

Met frisse moed en opgeheven hoofd stonden we dan eindelijk weer is naast elkaar. Deze eerste zaterdag van oktober ging het dan eindelijk gebeuren, de eerste officiële wedstrijd na een jaar wachten. De voorbereiding kwam wat moeilijk opgang, de afgelopen maand was echter als vanouds. Alle neuzen dezelfde kant op hard trainen en oefenen met onze bevriende clubs uit de regio. Na de afgelaste competitie van alweer 2 seizoenen terug hebben we de drive om ons te bewijzen als een bond waardig team.

Na een positieve voorbespreking met de focus op spelplezier en een goede mind set gingen we het water in. Met een goed gevulde tribune kon het seizoen 2021-2022 gaan beginnen.

De tegenstander van de dag, de Rog, kwam goed uit de start blokken en na een misser in de eerste aanval, vloog in de 2de aanval de bal voor het eerst tegen de touwen, 0-1. In de tegen aanval kwam ontstond een man-meer door goed inzwemmend werk van Thetis. Na een lange bal zette Wilco 1-1 op het score bord. De Rog wist meteen weer te scoren waardoor het na 2 minuten spelen met 1-2 voor kwam te staan. Er waren veel kansen over en weer, echter werd er niet geprofiteerd. Stefan stopte nog fraai een 5-meter waardoor de einstand van de eerste periode op 1-2 kwam te staan.

De eerste periode was een feit en het gevoel was goed, André benadrukte het feit dat als we onze eigen kansen zouden maken we zeker niet onder zouden doen voor deze tegenstander. Begin 2de periode kwam de tegenstander goed uit de start blokken al snel stond er 1-5 op het bord. Door goede aanvallende acties kwam het 1 van de 2 meegekomen wissels als snel op zijn 3de Persoonlijke fout.  In de aanvalt kwam het bij Thetis tot goede kansen, maar keer op keer wist de tegenstanden goed compact te verdedigen. Er volgde nog no één tegen treffer, einstand periode twee 1-6.

De derde periode werd de score van de thuisploeg al snel verdubbeld, Niek van Bon wist de bal met een fraai schot in het doel te werken. De bezoekers maakten veel fouten met uitsluitingen tot gevolg. Helaas was er niet door het compacte spel inde verdediging heen te komen. Goede counters na man meer situatie en een paar fraaie afstand schoten zorgde dat er halverwege de periode 2-9 op het bord stond. Niek van Bon zorgde voor een kleine wederopstanding door binnen 30 seconden nog 2 doelpunten te maken. Een counter in de laatste minuut werd met een uiterste krachtsinspanning door Wilco getracht te voorkomen, helaas had dit een penalty tot gevolg. Dit bracht de stand na 3 periodes op 4-10.

In de laatste periode was de moraal gebroken, iedere goede aanval van Thetis werd gestopt door de compacte verdediging van de Rog. Gevolgd door een snelle counter. De teller van de Rog liep snel op, goede schoten van Joeri, Wilco, Niek & Jørn wisten de schade te beperken. Eindstand 8-19.

Na de wedstrijd werd de teleurstelling als snel omgezet in een positief gevoel. We zijn weer begonnen, eindelijk!