Man-meer cup Thetis H1; een pak slaag of een leuke historische wedstrijd?

Wederom speelde de heren van Thetis 1 een historische wedstrijd, dit keer voor de man-meer cup tegen ESTA uit Emmen, uitkomend in de 2e klasse bond.

Hoewel de loting in het nadeel van het manschap van Thetis was, reisde het team van coach André Milder, vol goed moed af naar Emmen. Daar de heren uit Emmen vorig seizoen afgetekend kampioen zijn geworden in de 3e klasse bond en nu dus in de 2e klasse uitkomt, was het wel duidelijk dat Thetis het onderspit zou delven.

Des al niet te min, opgeven zit er niet in. Strijden voor elke meter, elke kans en elke tegenslag is hetgeen waar de heren van Thetis goed in zijn.

Na een goede voorbespreking en warming-up begon eindelijk de wedstrijd.

De eerste periode begon voortvarend. De eerste tegen aanval werd afgeblokt door goed verdedigend werk, waarna Thetis aan zet was. De bal werd soepel en geconcentreerd rond gespeeld en daar was het Raymond Rikken die middels een uitstekend lopje, de openingsgoal maakte. 0-1 in het voordeel van Thetis, hé daar hadden we niet op gerekend.

Ook de tweede tegenaanval werd afgestopt en weer was het Thetis dat aan zet was. Door een afstandsschot van Wilco Rutten en onoplettendheid van de keeper stond er 0-2 op het scorebord. Van deze stand hadden we een foto moeten maken, misschien wel een selfie met het hele team, want hierna was het over en uit. Emmen zette flink aan en voordat we het wiste was onze voorsprong gewist en omgekanteld tot een 6-2 achterstand. Iets om ons voor te schamen? Nee hoor, ze zijn gewoon een flinke maat te groot!

De tweede periode kwamen wij minder te pas aan het spel. Goed verdedigend werk van de heren uit Emmen, minder precieze passen vanuit onze zijde resulteerde in een zwemwedstrijd zonder al te veel kansen voor Thetis. Emmen wist het net wel veelvuldig te vinden. Deze periode werd afgesloten met een 14-4 achterstand.

Moesten we ons nu dan wel gaan schamen? Nee hoor, Emmen blijft een maat te groot, Thetis kan wel beter en zal dat “even” laten zien in de 3e periode.

Zo gezegd, zo gedaan!

De derde periode werd er erg goed gespeeld. Conditioneel en fysiek konden we goed meekomen, de juiste passes werden gegeven, we waren zorgvuldig in balbezit, de midvoor werd op het juiste moment aangespeeld en verdedigend waren we ook nog eens oersterk! Door mooie midvoor acties van Edo den Boef, uitgespeelde man-meer situaties van Sierd Heida, prima keeperswerk van Dennis Nieman en vechten voor alles wat in onze macht lag, wisten we de schade te beperken (periode stand 5-4) en sloten deze periode af met 19-8 in het voordeel van Emmen.

De spreekwoordelijke “piepers” raakte op. Nog één periode te gaan, nog 7 minuten (netto) knallen en dan zou de rust wederkeren. In het achterhoofd dat we al verloren hadden gingen we de 4e periode in maar dit betekende zeker niet dat we aan het opgeven waren. We bleven vechten, voor elkaar werken en bleven aanvallen. Helaas kwamen we niet meer door de sterke verdediging van Emmen heen en werd het in de contra-aanvallen wel duidelijk wie hier het beste team was. Conditioneel en fysiek hebben de heren van Thetis alles gegeven, het eindsignaal klonk, de caps mochten af en de tegenstander werd gefeliciteerd.

Wat waren wij trots! We hebben voor het eerst mee mogen doen met de man-meer cup, ook nog eens tegen een 2e klasser en we hebben een goede wedstrijd gespeeld.

Iemand die puur naar de eindstand kijkt en de wedstrijd niet heeft gezien zal denken dat het een ware afstraffing is geweest. De heren van Thetis denken hier helemaal anders over. Ze hebben genoten, waren moe maar voldaan, hebben weer wat geleerd en zijn met een goed gevoel en opgeheven hoofd weder gekeerd.

Aankomend weekend staat de competitiewedstrijd tegen BDB uit Best op het programma. Wederom een onbekende tegenstander maar wij kijken er nu alweer naar uit!

Periodestanden: 6-2 / 14-9 / 19-8 / 26/9

Doelpuntenmakers: Edo den Boef, Wilco Rutten 3, Sierd Heida 2, Raymond Rikken

Tekstschrijver: Wilco Rutten