Update 17-11-2020: Coronavirus en training

Update 17-11-2020: Coronavirus en training

We mogen weer! Na twee weken stilstand gaan alle zwembaden aanstaande Donderdag 19 November weer open. Voor onze vereniging betekent dat dat we het banen zwemmen weer kunnen vervolgen.

De trimzwemmers en triatleten (18+):

  • Het Trim- en Triatlonzwemmen kan mits in en buiten het water 1,5m afstand is gegarandeerd gewoon doorgang vinden. De groepsgrootte is daarbij max 30 personen (exclusief personeel en trainers).

De waterpololeden (onder 17):

De trainingsactiviteiten blijven ongewijzigd. Wel zijn de trainingstijden aangepast.

De waterpololeden (18+):

  • De KNZB heeft een hele filosofie over het zogeheten “bubbel” zwemmen met bubbels van 4 personen op 1,5m afstand en meerdere bubbels in het zwembad als de ruimte het toelaat die ook weer moeten wisselen over de verschillende trainingstijdstippen. Als bestuur kiezen we ervoor om deze trainingsvorm niet verder uit te werken dan wel toe te staan. De organisatie hiervan is complex en te gedetailleerd om er ook invulling aan te geven in ons zwembad.
  • De trainingsvorm “banen zwemmen” waarbij altijd 1,5m kan worden gehouden zal wel invulling krijgen waarmee het mogelijk wordt om voor de volwassen waterpololeden toch te zwemmen. Natuurlijk geldt hier ook 1,5m afstand in en buiten het water en een maximale groepsgrootte van maximaal 30 personen (exclusief personeel en trainers).

De trainingstijden:

Omdat de trainingsvorm “banen zwemmen” een compleet ander trainingskarakter hebben willen we de trainingsduur beperken tot 45 minuten per training.

Klik hier voor de trainingstijden

KNZB waterpolo competitie:

De KNZB heeft onlangs gecommuniceerd dat de waterpolo competitie mogelijk weer op zaterdag 16 januari gaat starten. De details over het hoe en wat zijn nog niet duidelijk. Zodra er meer bekend is laten we dat aan je weten. In de Sportlink app zie je alle wedstrijden tot zaterdag 16 januari op  “afgelast” staan.