Heren 1 Thetis verliest 3 kansrijke punten

Heren 1 Thetis verliest 3 kansrijke punten

Op zaterdag 9 november stond de wedstrijd tegen het Sittardse Hellas-Glana op het programma. Na het grote verlies van vorige week wil Thetis dit weekend de drie punten in het thuisbad behouden. Hellas-Glana staat in de middenmoot van de competitie en het zal dus een spannende pot waterpolo worden. Nadat er afgelopen donderdag een oefenwedstrijd tegen de het eerste herenteam van ENC Arnhem is gespeeld, waren de mannen van Thetis strijdlustig genoeg om met volle overtuiging aan de wedstrijd te beginnen. 
Tijdens de voorbespreking werd afgesproken om aanvallend en gecontroleerd spel te spelen, daarnaast kreeg een speler “de taak” om de topscoorder van de tegenpartij uit zijn spel te halen. 
 
Het fluitsignaal klonk en na een paar seconden speeltijd vloog het eerste doelpunt in het net van de tegenstander. Na velen aanvallen van beide kanten stond na de eerste periode 3-3 op het scorebord. Het beloofde een bloedstollende wedstrijd te worden… 
De tweede periode ging er heftig aan toe, zeker omdat we van de arbitrage aan beide kanten veel mochten en er relatief weinig uitsluitingen waren. Ewerd dus weer veel gezwommen. Toch wisten de heren de overtalsituaties, die ze hadden niet voldoende te benutten en bleef de score gelijk opgaan, tussenstand: 4-5 
 
In de rust werd er gesproken over tactischer aanvallend spel. Er moest meer pit in gestoken worden, maar dat mocht zeker niet ten koste gaan van de verzorgde aanvallen. Dus beter kijken alvorens er wordt geschoten, zodat de inzwemmende man “beloond” werd. In de derde en vierde periode werd er zeker gezwommen, na verschillende aanvallen te hebben gespeeld, vlogen de doelpunten aan beide kanten om de oren. Er werd echter net iets meer gescoord door Hellas-Glana, waardoor Thetis achter de feiten aanliep. Hierdoor was in de laatste minuut van de wedstrijd geen mogelijkheid meer om een punt of meer te bemachtigen. Een net niet scenario waarbij het balletje de verkeerde kant op rolde. Het spel was gespeeld en de heren van Thetis stapten met lege handen het water uit. 
Aanstaande zaterdag zullen we ons naar Culemborg begeven, om nogmaals een gooi te doen om de drie punten mee te nemen naar huis. 
Periodestanden: 
9-10 (3-3, 1-2, 3-2, 2-3) 
Doelpuntenmakers: 
Joeri van Bon (5), Edo den Boef, Niek Berns, Niek van Bon en Wilco Rutten (1) 
Tekst: Niek van Bon