ZPC De Hof Da1 – Thetis Da1

ZPC De Hof Da1 – Thetis Da1
Tekst: Celine

Afgelopen zondag 10 november mochten wij naar het mooie Markelo.

In het begin hadden wij er nog al moeite mee, de Hof gaf veel druk en ondanks de kansen die wij kregen maakten wij ze niet af. Gelukkig sluiten we de eerste periode af met een mooie goal van Linsey waardoor we eindigen met 2-1. Niks aan de hand! Recht gaan liggen, rustig kijken waar de keeper is en schieten, tuurlijk is dat makkelijker gezegd dan gedaan.

In de tweede periode worden aan beide kanten veel spelers er uit gestuurd, de Hof maakt hier gebruik van maar Jessy weet hier ook wel raad mee en gooit die bal loeihard in de hoek, 3-2. Helaas weet de Hof nog een keer te scoren en eindigen we de tweede periode met een achterstand van 4-2.

De derde periode gaat fout, de Hof is gebrand om de eerste plek te behouden en zijn ons te slim af. Thetis krijgt twee 5 meters tegen waardoor de stand snel op 6-2 staat. Daarna zijn er kansen voor Thetis, Celine en Marianne leggen er nog twee in de goal. Yes 6-4 we komen weer dichterbij! Nog 1 periode om het af te maken.

De Hof gaat er voor en start de vierde periode met twee goals. Met aanmoediging van onze fans Tom en Anne maken Froukje, Linsey (2) en Celine een inhaalslag, 10-8 maar we zwemmen nog steeds achter de feiten aan. Nu word het chaos, bij de Hof worden twee speelsters er uit gestuurd en krijgt Thetis een 5 meter mee. Celine schiet de bal strak er in, 10-9. Nog 20 seconden op de klok het zou nog kunnen. Wij vangen de speelsters van de Hof hoog op en Thetis weet de bal nog te onderscheppen, helaas kunnen wij het niet meer gelijk maken. Met een eindstand van 10-9 gaan we weer terug naar Gendt.

In maart komen wij deze leuke maar sterke ploeg nog een keer tegen in ons thuisbad in Bemmel, dan zal Thetis de leiding nemen.