Heren 1 Thetis blijven leren maar komen te kort tegen De Rijn

Heren 1 Thetis blijven leren maar komen te kort tegen De Rijn
Tekst Edo den Boef

De heren van waterpolovereniging Thetis mochten zaterdag aantreden tegen de heren van de Rijn uit Wageningen, een middenmoter uit de derde klasse van de Bondscompetitie waarin dit seizoen gespeeld wordt.

In de eerste periode waren de eerste vijf aanvallen voor beide teams niet succesvol, maar na 3 minuten was het toch Joeri van Bon die de score opende. En vlak daarna zorgde Wilco Rutten vanaf de mid voor zelfs nog voor 2-0.
Helaas was het hierna de Rijn die profiteerde van ontbrekend overzicht bij het verdedigen. 2-1. De Rijn kreeg ook nog een strafworp, maar De geweldig keepende Dennis Nieman stopte deze. Helaas was de daarna volgende aanval geen doelpunt, en kon de Rijn er weer snel uitkomen. 2-2.
Snel volgde de 2-3 en 2-4, beide door een niet rustig uitgespeelde aanval van Thetis, met een snelle tegenaanval en doelpunt als resultaat.
Joeri maakte nog wel een mooi doelpunt vanaf de midvoor, maar de scheidsrechter zag niet dat hij achter de doellijn was geweest. Jammer, maar helaas.
In de tweede periode was het meteen weer Dennis Nieman die opviel met drie echt goede reddingen. Wilco maakte door middel van een strafworp na een gezamenlijke uitbraak de 3-4.

In de aanval van de Rijn die volgde zwommen ze met drie man tegelijk in, waardoor het de Thetis defensie even te veel werd. Overzicht weg, niet overnemen, vrije man van de Rijn na een zogenaamd blok: 3-5.
Wilco Rutten zorgde hierna nog wel voor 4-5 met een back-hand vanaf de midvoor, maar het werd ook al snel weer 4-6 door de midvoor van de Rijn.
Niet zoals afgesproken terugvallen op de midvoor door de verdediger van de tweede lijn zorgde daar voor.
Gelukkig was Raymond Rikken er vanavond bij, ( hij wordt zeer binnenkort voor de eerste keer vader, dus het kon zomaar zijn dat hij er niet bij was) en schoot hij vanaf de hoek mooi binnen. 5-6.
De man meer die daarna kwam was een bijzondere.
Toen de schot klok inmiddels op 5 seconden stond waren de Thetis mannen nog altijd aan het zoeken naar hun juiste plaatsen in het veld.
Er werd in deze man meer dan ook helaas niet gescoord, maar de uitbraak die hierna kwam leverde de heren van deRijn een man meer aan de andere kant op. 5-7.

Opnieuw een man minder voor Thetis, en nu opnieuw een doelpunt: 5-8.
Puntje van aandacht op de trainingen zal komende tijd onder andere ook moeten zijn hoe je moet overnemen voor elkaar, bij terugzeemmen na een afgeslagen aanval. Omdat dit nog niet lekker loopt scoorde de Rijn weer uit een uitgespeelde aanval. 5-9.
Hierna scoorde Wilco Rutten uit een tegenaanval voor Thetis 6-9, en snel daarna was het Joeri van Bon die voor 7-9 zorgde met een prachtige lob na wegdraaien op de midvoor. De Rijn maakte met nog 10 seconden wel nog de 7-10.
In de derde periode begon Thetis met een rush van Mark Verbaten die het hele bad ongehinderd mocht overzwemmen. Pas ruim binnen de nieuwe 6 meterlijn werd hij aangepakt, en dat zou een strafworp op moeten leveren. Maar nee. Gelukkig hield Mark Stijn vd Bergh in het vizier. Die lag vrij en scoorde ook. 8-10.

Er is kans op de aansluiting na een sterke actie van onze mid voor Joeri van Bon, met strafworp als Resultaat. Wilco legt aan, maar mist, want via de keepers vingertoppen naast. Corner wordt niet gegeven, en de weerstand van Thetis lijkt even weg.
De fase die nu volgt kenmerkt zich door besluiteloos spelen. De aandrang daarvoor is even weg, en helaas scoort de Rijn weer een doelpunt. Bijna vanaf de achterlijn een backhand achter de verdediger en de keeper langs. 8-11.
Bij de aanval die nu door Thetis wordt opgezet, is er helaas geen goede mogelijkheid. Toch wordt er geschoten uit de tweede lijn en is de Rijn met drie man razendsnel aan de overkant: 8 – 12.

Na 9-12 door Sjoerd Heida met mooi lobje, is het toch weer de Rijn. Van afstand mooi bekeken schot. Geen blok of iets anders wat hem hindert, 9-13.
Even later weer een uitbraak na een uitsluiting voor op de benen zwemmen van Raymond Rikken na balverlies. Helaas 9-14.
In de vierde periode is de bal na opzwemmen weer voor de Rijn.

Opvolgende aanval met een 1-0 voor onze keeper Dennis Nieman. Wat een redding weer. Thetis weer naar voren.
Aanval wordt weer afgeslagen, met opnieuw een uitbraak, omdat de Thetis mannen niet snel genoeg omschakelen. Is ook wel moeilijk, als er wordt ingezwommen, om dan ook te bemerken dat er uit de tweede lijn dan toch wordt geschoten. Een aanval van Twee tegen 1 levert 9-15 op voor de Rijn.
Nu Thetis weer: mooie pas van Niek Berns op Joeri van Bon: 10-15.

Hierna door weer een te hard verdedigende actie van de Thetis-defensie een strafworp voor de Rijn.
Hard en snel door het midden over het hoofd van de Thetis-keeper Dennis. Onhoudbaar. 10-16.
Snelle actie in de aanval nu weer van Thetis. Wilco maakt zijn vijfde en de elfde voor Thetis. 11-16.
Nog twee uitbraken van de Rijn na niet snel genoeg omschakelen van aanval naar verdedigen zorgen voor 11-17 en 11-18.
Weer een nederlaag dus voor de promovendus naar de derde klasse bond.
Wel weer de nodige leermomenten, en bewustwording van de steeds terugkerende fouten, die gelijk tegendoelpunten betekenen.
Volgende wedstrijd is zaterdag 19 oktober tegen koploper Arethusa uit Oss.
De eerste Thuiswedstrijd is op zaterdag 26 oktober om 19:30 in Laco sportcentrum in Bemmel. Kom eens kijken, de toegang is gratis!

Doelpunten Thetis:
Wilco Rutten 5,  Joeri van Bon 3, Niek Berns, Raymond Rikken, Stijn vd Bergh, en Sierd Heida allen 1.