Historische wedstrijd voor Thetis heren 1

Historische wedstrijd voor Thetis heren 1

Voor de eerste keer in de historie speelde Thetis in de 3e klasse bond. Na 2 voorbereidingstoernooien te hebben gespeeld was het tijd voor de eerste competitie wedstrijd. Zonder Joeri van Bon en Dennis  Sonderen speelde de mannen van André Milder tegen het studententeam Nayade uit Eindhoven. Na motiverende woorden voorafgaand de wedstrijd, begon het bond avontuur toch echt! 

Snel was te merken dat het verschil tussen de eerste klasse district en de 3e klasse bond er wel degelijk was. Naast de netto speeltijd tijd van 6 naar 7 minuten per periode, nieuwe spelregels en een gewoon een sterke tegenstander. Snel na het begin van de wedstrijd schoot Nayade via een  lobje de bal na 26 seconden al achter de keeper van Thetis. Snel daarna lag ook de 2e erin voor Nayade. Daarna door een foute pass van de keeper van Nayade was daar het historisch eerste doelpunt in de bond gescoord door Stijn van den Bergh. Vervolgens liet Nayade zien dat ze al enige ervaring hebben in de bond en was de stand na de eerste periode 1-4 in het  voordeel van de Eindhovenaren. 

Na een aanpassing in het verdedigend systeem na de eerste periode merkte je dat Thetis wat beter in zijn eigen spel kwam , het nerveuze was eruit en de passes kwam aan. Dat resulteerde in een paar mooie aanvallen aan beide kanten . De 2e periode ging gelijk op daarom eindigde deze periode in een gelijke stand. Tussenstand na deze periode was 5-9 in het voordeel van Nayade. 

In de 3e periode was het team van Milder weer zoekende , dat resulteerde in een riante voorsprong voor Nayade. Na een doelpunt van Wilco Rutten was er nog hoop op een goed resultaat maar dat bracht de stand ook weer naar een riante voorsprong voor Nayade.  Na een hoop uitsluitingen  aan beide kanten was de stand na de 3e periode . 7-13  

De 4e e periode begon stroef aan beide kanten. Direct na beginnen van de 4e periode kwam  de voorhoede van Nayade weer bij het doel van Thetis en leiden dat tot een doelpunt. Vervolgens kwam Thetis weer lichtelijk terug door een doelpunt van Raymond Rikken.  Door een zelf veroorzaakte strafworp van de keeper van Thetis dacht Nayade weer een afstand in de score te creëren maar Dennis Nieman stopte de eerste strafworp ( de keeper van Thetis stopte later in de wedstrijd ook een 2e strafworp). Uiteindelijk maakte Nayade de uitslag compleet door er nog 2 in te gooien en bracht de uitslag tot 9-16. 

De eerste bondswedstrijd voor de mannen van Milder eindigde in een nederlaag. Volgende week gaan de mannen uit Gendt op bezoek in Emmen voor een beker wedstrijd tegen WSG ESTA.  

 

Periode standen : 1-4, 5-9, 7-13, 9-16  

Doelpunten:  Edo den boef 2 , Wilco Rutten 2,  Mark Verbaten 1, Niek Berns 1, Stijn van den Bergh 1 en Sierd Heida 1.