Specialisatie-clinic Utrecht o15 en o17

Specialisatie-clinic Utrecht o15 en o17

Zaterdag 17 november hadden wij (een deel van O17 enO15) de specialisatie clinic bij UZSC, in de Krommerijn in Utrecht. Het werd georganiseerd door hun dames 1 om geld in te zamelen voor de ‘Europacup’ die zij gaan spelen.

Dagmar Genee, Vivian Sevenich, Sabrina van der Sloot en Sarah Buis waren aanwezig om de clinics te geven(zij komen ook uit in het Nederlandse damesteam) Toen we rond 11:00 uur aankwamen, kregen we eerst een korte presentatie over het programma en wie welke specialisatie zou verzorgen.

  • Dagmar Genee, specialisatie “midachter”
  • Vivian Sevenich, specialisatie “midvoor”
  • Sabrina van der Sloot, specialisatie “schutter”
  • En Sarah Buis, specialisatie “keeper”

 

 

 

 

 

 

 

 


Vlnr: Vivian Sevenich, Dagmar Genee, Sarah Buis, Sabrina van der Sloot

Van tevoren moesten we allemaal onze specialisatie opgeven. In die groepen werden we verdeeld. Maar eerst begonnen we (van 12:00 tot 12:30) met een gezamenlijke stabiliteitstraining op de kant. Dit was de warming-up gecombineerd met wat krachtoefeningen en spelletjes. Zo moesten we bijvoorbeeld in een soort plank-houding elkaars handen wegduwen. Op een gegeven moment kwam Sabrina van der Sloot bij ons kijken en wilde ze het proberen tegen Joep. Het was een spannend wedstrijdje, maar uiteindelijk won Joep (van de beste speelster van de wereld !!!).

Na de stabiliteitstraining kregen we een halfuurtje gezamenlijke zwemtraining. Daar hebben we het ‘steken’ geleerd. Dat is een houding waarbij je zijwaarts in het water ligt, met je benen naar voren. Vanuit deze houding is het (als je het snel en vloeiend kunt) handig om te kunnen blokken.

Tot 14:00 hadden we onze specialisatie-clinic. Iedereen (behalve de twee keepers) van Thetis had zich opgeven bij “schutter”.

Deze clinic werd gegeven door Sabrina van der Sloot (uitgeroepen tot ‘Beste speelster van de wereld’). Ze liet ons zien hoe zij haar ‘1-0-situaties’ afmaakt, hoe ze taterballen werpt, wanneer je een boogbal kunt gooien en hoe je moet reageren op wat de keeper doet. Jelle en Timo (de keepers) kregen ondertussen hun specialisatie clinic van Sarah Buis. Rond het einde kwamen de schutters en de keepers samen om het nog beter te kunnen oefenen.

Als laatste was er nog de gelegenheid om foto’s en handtekeningen te scoren, daar maakten we zeker gebruik van!

Wat wel grappig was, is het feit dat de clinic voor kinderen tussen de 13-17 jaar uit heel Nederland was, en dat wij van Thetis, met 11 leden, de grootste groep waren.

Ik vond het een hele leuke dag, ik heb veel geleerd en ik ben blij dat we er met best veel waren. Ik vond het heel interessant om de dames uit Oranje in het echt te zien en dat ze ons echt nieuwe dingen wilden leren. Kortom, een geslaagde clinic!

Groetjes,

Merel (O17)