Thetis dames 1 – Nunspeet dames 1

Thetis dames 1 – Nunspeet dames 1
Tekstschrijver: Jessy Wissing

Op zaterdag 16 november stond er een spannende pot tussen Thetis dames 1 en Nunspeet dames 1 op de planning. Na de wedstrijd van vorige week nèt niet gewonnen te hebben, waren de dames van Thetis extra gedreven om de drie punten in Bemmel te houden. Deze wedstrijd stond in het teken van een nieuwe tactiek. In de voorbespreking kwam naar voren dat er zoveel pit en vuur in het spel zou moeten zitten waar de dames vorig week tegen Het Hof mee eindigden.

Al een paar seconde na het startsignaal knalde Celine haar eerste goal netjes in de hoek. Door de nieuwe tactiek, maakte de dames goed gebruik van de counter. Hierdoor liep de tegenstander achter de feiten aan. Dit leidde in de eerste periode al tot verschillende 5 meters en goals.

In de tweede periode lieten de dames van Nunspeet er geen gras over groeien en scoorde al snel de 3-2. Het begon spannend te worden… Thetis wist verschillende man-meers van Nunspeet goed te blokken en te keepen.  Dit resulteerde tot een tussenstand van 4-2 in de 2e periode.

Veel schoten in de 3e periode vielen in de categorie “nèt niet “. Goede acties werden net niet goed afgemaakt en werden helaas over, op de lat of naast geschoten. Gelukkig wist topscoorder Celine het goal nog te raken met een goal in deze periode.

Thetis en Nunspeet kwamen steeds dichter bij elkaar. Thetis moest alles gaan geven in de laatste periode om de drie punten thuis te houden. Aukje begon de laatste periode met een strakke goal.  Door goed inzwemwerk legde de dames van Thetis verschillende ballen in het netje. Hierdoor kwamen de dames voor te staan met 4(!) punten verschil.

Net zoals vorige week weten de dames zich onder druk in de laatste periode het vuur en de pit terug te vinden… Weer iets te laat misschien? Ja, maar gelukkig hebben we de drie punten!

Eindstand: 9-5

Volgende week staat er geen competitiewedstrijd op de agenda. Dit betekent niet dat Dames 1 stil blijft zitten. Dinsdag spelen zij een oefenwedstrijd tegen de dames van NDD.

Periodestanden:
9-5 (3-1, 1-1, 1-2, 4-1)

Doelpuntenmakers:
Celine Rutten (5), Marianne Engels (2), Froukje Hegeman, Aukje Schamp.