Thetis Da2 – EZ&PC Da2

Thetis Da2 – EZ&PC Da2

Na een maand niet gespeeld te hebben stond de thuiswedstrijd tegen EZ&PC op het programma, een tegenstander die om verschillende redenen speciaal is: spelers en trainers met een verleden bij beide verenigingen en wedstrijden die vaak gelijk opgaan. Hoe zou het deze keer gegaan zijn?

De uitwedstrijd in Elst ging gepaard met veel onnodige persoonlijke fouten en een hoog percentage van de tegendoelpunten dat uit man-minder-situaties kwam. Het plan was om met 9 spelers, waaronder invallers Anouk en Merel, zuinig te spelen, geen onnodige overtredingen te maken, zo min mogelijk uitsluitingen te pakken en bedacht te zijn op het dynamische spel van EZ&PC.

In de eerste periode kwamen we gemakkelijk op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Fleur en Wilrike, maar EZ&PC scoorde vervolgens 3x op rij doordat we moeite hadden met het overnemen en de diagonale schoten die volgden. Door een benutte strafworp van Cathy sloten we met 3-3 de eerste periode af.

In de tweede periode pakte een tactische omzetting goed uit: met Wilrike op de midvoorpositie en Fleur op iets meer afstand van de goal scoorde we makkelijk en liepen uit naar een 8-6 voorsprong door doelpunten van Wilrike (2x) , Fleur (2x) en Noella.

Het soepel lopende aanvallende spel werd doorgezet in periode 3 en halverwege de periode stond er een een 11-7 voorsprong op het bord na goals van Cathy (2x) en Ilse, maar EZ&PC gaf zich niet gewonnen en kwam terug tot 11-8 aan het einde van de derde periode.

Het laatste kwart was voor EZ&PC door drie doelpunten te maken maar door doelpunten van Ilse en Fleur bleven de 3 punten in Bemmel, eindstand: 13-11.

Met slechts 1 persoonlijke fout (strafworp tegen) kregen we geen man-minder-situaties tegen en was het wedstrijdplan op dat punt geslaagd.

Periodestanden: 3-3, 5-3, 3-2, 2-3.

Doelpunten: Fleur (4x), Wilrike (3x), Cathy (3x), Ilse (2x) en Noella.