Proteus Da1 – Thetis Da1: een spannende wedstrijd

Tekstschrijver: Auto 1

We vertrokken met goede moed richting Twello. Uit de afgelopen wedstrijden is gebleken dat de aanval scherper moet, dit was dan ook de opdracht voor deze wedstrijd. De eerste minuut waren we nog niet scherp genoeg en kregen we een 1-0 doelpunt tegen. Gelukkig herpakten we ons daarna snel en kwamen de doelpunten ook vanuit onze kant. Linsey, Suzette en Marianne wisten alle drie te scoren. De eerste periode eindigen we met een 4-5 voorsprong.

De tweede periode waren we een stuk actiever in de aanval. Het was een snel spel, we startten in en hielpen elkaar als dat nodig was. Deze periode was niet zo doelpuntrijk als de vorige, maar we speelden wel een goed spel. Gelukkig staan we aan het eind van deze periode nog steeds met 1 doelpunt voor. Aan het einde van de periode stond het 6-7.

De derde periode was het duidelijk: de ballen moesten niet op de lat maar in het doel. Ons spel was beter geworden, nu nog het doel raken. Gelukkig wisten Marianne, Linda en Celine hoe dat moet. Door een goede samenwerking wisten we de ballen erin te krijgen.

We gingen de vierde periode in met weer 1 punt verschil. In de vierde periode was het belangrijk om de rust de bewaren en het spel niet uit handen te geven. De drie winstpunten moeten mee naar huis gaan! Dit is gelukt door de doelpunten van Jessy en Marianne. Het was zoals altijd weer spannend maar met een stand van 11-12 was de winst binnen! Deze overwinning hebben we natuurlijk met een tussenstop bij de Mac goed gevierd!

De aankomende wedstrijden leggen we de focus op aanval, zodat we ons daarin kunnen verbeteren.

De volgende wedstrijd spelen we thuis in Bemmel, kom dus vooral allemaal kijken!