Thetis D1 – de Hof D1

Tekstschrijver: Debby Wesker- Doekbrijder

Afgelopen zaterdag stond er een spannende wedstrijd op de agenda, de thuis wedstrijd tegen de Hof die eerste staat. In de voorbespreking werd weer de nadruk gelegd op de scherpte in de aanval. Met die scherpte gingen wij dan ook van start en dat resulteerde direct in een man meer situatie die benut werd door Marianne. Al snel viel de 1-1, echter was Jessy daar niet van onder de indruk en scoorde de 2-1 en de 3-1 in nog geen 20 seconden! Door het doelpunt van Linda sloten wij de eerste periode met 4-1 af.

In de tweede periode gingen de aanvallen heen en weer. Ondanks dat er goede kansen gecreëerd werden, kregen we de bal er moeizaam in. Na een halve wedstrijd was de stand dan ook 5-3.
Tijdens de rust kregen wij complimenten voor de kansen, alleen nu die bal er nog in. En dat moest lukken want de derde periode is onze periode. Aukje was zeer scherp als midvoor en Linsey schoot hard raak vanaf de 7-meter. Door deze scherpte liepen wij uit naar 8-5 en gingen wij vol goede moed ook de laatste periode in.

De laatste periode lukte het minder om de rust te bewaren en kwam de tegenstander gevaarlijk dichtbij met 8-7, het zal toch niet.. Zelfs met een dubbele man meer wisten we het even niet. Gelukkig herpakte wij ons en wist Linsey de 9-7 binnen te schieten. Door slim te spelen in de laatste minuut kon de tegenstander niet meer in de buurt komen van ons doel en zorgden wij er samen voor dat deze overwinning in Bemmel blijft!