Thetis H1 pakt eerste punten in de bond

Thetis H1 pakt eerste punten in de bond

Op 26 oktober stond De Rog uit Weert op het programma. Net zoals Thetis zijn zij dit jaar gepromoveerd naar de bond. Voor het eerst in zes wedstrijden zijn de heren van Thetis compleet en waren gebrand om punten binnen te slepen. Dit beloofde een spannende wedstrijd te worden.  

 

In de eerste periode kwamen de heren van Thetis al snel op een achterstand. De Rog profiteerde van de eerste uitsluiting van de wedstrijd. Zei scoorde kort daarna weer en zette het scorebord op 0-2. Thetis vocht terug en ondanks het niet altijd benutten van alle overtal situaties wisten ze de stand terug te brengen naar een 3-2 voorsprong. De Rog liet het kopje niet hangen en wist in deze periode nog twee maal te scoren. Thetis wist de keeper van De Rog nog één maal te passeren.  

Eindstand eerste periode: 4-4. 

 

Het tweede part begon vol goede moed. Coach André Milder sprak de heren van Thetis stevig toe: “Speel rustiger en verzorgd, het ziet er nogal paniekerig uit”. Maar helaas bleef het spel gelijk aan dat van de eerste periode. Het leek wel of De Rog het spel van Thetis over had genomen. Ook zij speelde chaotisch en onverzorgd. Dit resulteerde in zowel veel doelpunten als missers. Beide teams lieten steken vallen in de aanval en de verdediging. Ondanks dat vielen er veel doelpunten. De stand liep gelijk op. Eindstand tweede periode: 10-11. 

 

De opdracht van de derde periode was wederom rustiger en verzorgder spelen. Als de heren van Thetis willen winnen moet het echt beter. Echter bleef het het eerste gedeelte van deze periode het spel slordig. De doelpunten wilden maar niet vallen. De Rog profiteerde hiervan en scoorden twee maal in de eerste minuut van deze periode. De wedstrijd dreeg uit handen te vallen. Echter door een aantal uitstekende reddingen van keeper Dennis Nieman herpakte Thetis zich. De verdediging was weer op orde waardoor de heren van De Rog er niet meer doorheen kwamen. Hierdoor kwam het zelfvertrouwen weer terug en bracht Thetis de stand terug naar 12-13. Door nog een prachtig mooie backhand van Edo den Boef, maar liefst één seconde voor tijd, werd in deze periode het scorebord gezet op 13-13. 

 

In het begin van de vierde periode wisten beide teams niet te profiteren van een aantal overtal situaties. Aan de kant van Thetis had het te maken met slechte keuzes in de man-meer waardoor de bal werd ingeleverd bij de tegenstander. De Rog daarentegen wist de keeper van Thetis niet te passeren. Pas in de slotfase van de wedstrijd begon Thetis uit te lopen. Thetis wist in deze periode drie maal te scoren. Dat bracht de eindstand van deze wedstrijd op 16-13. 

 

Volgende week gaan de heren van Thetis op bezoek bij VZV Njord uit Veldhoven. Deze wedstrijd wordt gespeeld op 2 november om 17:30 uur. 

 

Periode standen 4-4 ,10-11, 13-13, 16-13 

Doelpuntenmakers: Edo den Boef (7), Mark Verbaten (3), Niek van Bon (2), Wilco Rutten (2), Joeri van Bon (1), Dennis Sonderen (1) 

Tekst Niek Berns