Thetis Heren 1 strijdend ten onder

Thetis Heren 1 strijdend ten onder

Na de overwinning tegen de Rog vorige week, wisten de heren van Thetis dat dit een hele andere wedstrijd zou worden. VZV Njord dat inmiddels lekker gesetteld is op de tweede positie, zou weleens een flinke tik kunnen uitdelen aan de formatie van coach André Milder.

Met een gedegen plan, een goede voorbespreking en duidelijke afspraken zou de schade beperkt moeten blijven. Dit klink misschien wat negatief maar dat is het zeker niet. Noem het gewoon realistisch. Thetis, dat dit seizoen voor het eerst uitkomt in de derde bondsklasse weet tegen welke tegenstanders de punten gepakt moeten worden om de doelstelling (handhaven) te bereiken. Eén ding is zeker, Njord staat niet op dit lijstje.

De wedstrijd begon, er werd veel, heel veel gezwommen en de eerste uitsluiting was een feit. Njord speelde deze overtalsituatie prima uit en de 1-0 stond op het scorebord.

Nog geen 15 sec. later was het Thetis dat scoorde en zo stond het weer gelijk.

De daaropvolgende minuten was het duidelijk wie hier het bovenliggende team was.

Njord zette aan en scoorde al snel de volgende mooie en scherp ingeschoten ballen.

Voor we het wisten stond het 5-1. Thetis gaf de moed zeker niet op en  begon tegengas te geven. Helaas was dit voor korte duur, de eerste periode werd afgesloten met een 8-4 tussenstand.

De tweede periode verliep zeer chaotisch. Wederom veel zwemwerk maar zonder enig resultaat voor de heren van Thetis. Njord bleef gas geven en scoorde de één na de andere goal. Thetis kwam in deze periode niet tot scoren het was dan ook een mokerslag om een 13-4 tussenstand op het bord te zien staan.

Zoals we van te voren hadden afgesproken was opgeven geen mogelijkheid en dus zou Thetis wat terug moeten gaan doen om deze wedstrijd niet kansloos te verliezen.

De rood aangelopen hoofden van de hoofdmacht van Thetis gingen weer omhoog, de rug werd gerecht en de derde periode kon beginnen. Er werd beter gekeken, beter gepassed en er werden betere keuzes gemaakt. Na wat doelpunten over en weer en wederom het vele zwemmen werd Thetis toch beloond. Deze periode werd afgesloten, 18-8 stond duidelijk op het bord maar daar hoefden de heren zich niet voor te schamen.

De laatste rustpauze, de laatste aanwijzingen van André Milder, nog één keer zeven minuten knallen. De selectie van Thetis zat erdoorheen maar had zeker veel zin om het gat zoveel mogelijk te dichten.

Thetis opende de score in deze periode maar ook Njord toverde nog het één en ander uit de hoge hoed. De laatste minuten braken aan, Thetis bleef lekker gaan en het team geloofde in haar eigen kunnen. Een aantal fraaie doelpunten later, klonk het wel verdiende eindsignaal en was het duidelijk dat Thetis, titelkandidaat VZV Njord nog geen partij kan bieden. Einduitslag 24-13.

Het positieve aan dit verhaal is dat we “gewoon” dertien keer hebben gescoord tegen een team dat bovenin staat. Dat gevoel houden we als team vast en dit geeft ons op dit moment genoeg voldoening om volgende week weer lekker te kunnen vlammen tegen Hellas-Glana.

Kom allen een lekker potje waterpolo kijken en moedig heren 1 aankomende week luidkeels aan.

Zaterdag 9 november, 15.30 uur, Laco Bemmel.

Jij komt toch ook?

Periode standen:

8-4 / 5-0 / 5-4 / 6-5

Doelpuntenmakers:

Wilco Rutten 5, Edo den Boef 4, Sierd Heida, Joeri van Bon, Niek van Bon en Mark Verbaten, allen 1

Tekstschrijver:

Wilco Rutten