Thetis O17 – RZC O17

Thetis O17 – RZC O17

Na de winterstop spelen we tegen alle tegenstanders uit de eerste seizoenshelft nog een keer. De uitwedstrijd tegen RZC leverde in september een nipt verlies van 5-4 op dus we gingen met goede hoop de thuiswedstrijd in. Met invallers Thijs en en Zonne in plaats van Lotje, Jerney en Floor hadden we voldoende wissels en gingen we met veel vertrouwen aan de slag.

De eerste periode was voor beide partijen aftasten. We kregen snel twee uitsluitingen tegen waar dankzij goed keeperswerk van Jelle geen doelpunten uit vielen. Helaas scoorde RZC de 1-0 en met die stand gingen we de tweede periode in.

Ties scoorde snel de 1-1, maar RZC was gevaarlijker en kreeg heel veel kansen maar Jelle was op zijn post en hield ons lang in de wedstrijd. RZC scoorde voor het eind van de tweede periode helaas nog twee keer dus gingen we met een 1-3 achterstand de derde periode in.

In periode 3 hield RZC de overhand vooral doordat ze fysiek sterker waren en wij te onzorgvuldig over speelden of schoten. RZC maakte 1-4 en bij in het ingaan van de vierde periode ook nog 1-5.

Doordat de scheidsrechter besloten het fysieke aanvalsspel van RZC vaker af te fluiten vanwege afhouden kregen we wat meer ruimte waardoor Ties nog twee keer kon scoren. RZC maakte er ook nog twee dus met een gelijkspel in de vierde periode eindigde de wedstrijd in een 3-7 verlies.

Ondanks de uitslag waren we tevreden met het spel: er werd hard gewerkt, we hebben twee spelers van O15 in kunnen passen en met iets meer ruimte van de tegenstander lieten we zien verzorgd te kunnen waterpoloen. We worden sterker, sneller en slimmer en spelen steeds beter samen, iedereen weet intussen hoe het spelletje gespeeld moet worden, we moeten het alleen nog beter, vooral nauwkeuriger uitvoeren.