Thetis wint uit in Waalwijk tegen de AquAmigos

Thetis wint uit in Waalwijk tegen de AquAmigos
Mark Verbaten

Het is zaterdag 7 december en de heren van Thetis H1 zijn afgereisd naar Waalwijk.

Net als de vorige wedstrijd tegen DWV, staat er veel op het spel.

AquAmigos staat met nul punten onderaan in het klassement en Thetis staat slechts één positie hoger met zes punten uit twee gewonnen wedstrijden. Bij winst kan Thetis buiten de gevreesde degradatiezone overwinteren.

Een aantal heren bereid zich voor met soep en broodjes van Wim Hollemans, de rest bereid zich op zijn eigen wijze voor op de wedstrijd.

Na een korte voorbespreking, iedereen weet immers wat er van hem verwacht wordt, start de wedstrijd.

De Heren van AquAmigos starten fel, voor hen wordt het immers ook wel eens tijd voor punten. Toch staat er vrij snel 2-0 in het voordeel van Thetis op het scorebord. Daarna lijkt het alsof de heren van Thetis wat minder raad weten met de zone verdediging van de tegenstander. AquAmigos komt terug en staat zelfs kortstondig voor. Dennis Nieman weet de schade te beperken door een strafworp te keren. De 1e periodestand is 3-4  voor AquAmigos.

In de 2e periode weet vaste invalkracht Paul Flohil overtuigend gebruik te maken van een overtal situatie. Het eerste doelpunt van Paul in de hoofdmacht van Thetis zet de stand op een voorsprong van 4-5.

Verdedigend moet Mark Verbaten na een duel even een ‘vinger’ rechtzetten die uit de kom lijkt te zijn geschoten. In de rest van de 2e en 3e periode en worden er over en weer een aantal doelpunten gescoord, maar vooral ook veel kansen gemist. Einde 3e periode is het 9-9, mede door uitstekend keeperswerk van Dennis Niemann.

Het lukt de heren van Thetis niet om echt afstand te nemen. Tijd om tactisch in te grijpen besluiten André en Wim. De zoneverdediging wordt aangepakt met een dubbele midvoor invulling. De eerste aanval met dubbele midvoor is direct raak, Edo den Boef haalt genadeloos hard uit met zijn kenmerkende back-hand, 10-9. Het lijkt erop dat de heren van AquAmigos hierdoor een psychologische optater krijgen en ze er niet meer in geloven. Thetis gaat opeens echt poloën en binnen drie en halve minuut vallen er vier goals in het voordeel van Thetis.

De eindstand wordt uiteindelijk op 14-10 gezet. Thetis uit de degradatiezone en AquAmigos verder in de problemen!

Een beknopt verslag dit keer, de ‘vinger uit de kom’ blijkt helaas gebroken waardoor dit verslag nood gedwongen alleen met de linkerhand is getypt ☹.

Doelpunten makers: Wilco Rutten 4, Joeri van Bon 3, Edo den Boef 2, Mark Verbaten 2, Paul Flofil 1, Niek Berns 1, Stijn van den Bergh 1

Periodestanden 4-3, 7-7, 9-9, 10-14

Tekstschrijver: Mark Verbaten