Thetis wint van koploper DBD 

Thetis wint van koploper DBD 

Nadat de wedstrijden voor de winterstop tegen de directe concurrenten gewonnen werden, was het in het nieuwe jaar tijd voor een krachtmeting tegen koploper DBD. Met het missen van Mark Verbaten en Niek van Bon moest er beroep worden gedaan op een aantal spelers van het 2e team van Thetis  Met wellicht speelminuten voor een debutant, Tijmen Joosten zat voor het eerst op de bank. Na voorafgaand goede afspraken gemaakt te hebben over de wedstrijd, gingen de spelers van Thetis het water in. Ze moesten er gewoon een goede wedstrijd van maken en genieten. Als je naar de stand keek moest koploper DBD van Thetis (10e) winnen, oftewel zij moeten en wij mogen.  

De eerste periode ging voor Thetis goed van start. Door een aantal goede aanvallende acties werd ruimte gecreëerd. Die ruimte gebruikten Wilco Rutten en Sierd Heida door een paar mooie afstandsschoten en daardoor een 3-0 voorsprong op het bord te krijgen. Door goed samenspel en een aantal goede reddingen van de keeper Dennis Nieman van Thetis stond er een 5-2 score op het bord na de eerste periode.  

In de 2e periode voelden de heren aan, dat er iets moois mogelijk was voor de heren uit Gendt. Door een mooie goal van Edo den Boef kwamen ze zelfs op een 6-2 voorsprong. Daarna was het de beurt aan het team van Best om er wat tegenover te stellen. Maar daar stond de verdedigend en een goed keepende Dennis Nieman tegenover. Wel kon DBD de afstand verkleinen naar 6-4, waarna vervolgend Edo den Boef wederom scoorde. Het verschil in de eindstand van deze periode werd wel iets verkleind naar een 7-5 in het voordeel van Thetis 

De 3e periode is voor Thetis altijd een periode om waakzaam te zijn. Zo kwamen de heren van DBD terug van de achterstand op gelijke hoogte. Maar Thetis gaf niet op. Snel daarna kwamen de heren uit Gendt weer op voorsprong door een benutte 5 meter van Wilco.  

Vervolgens mocht ook de eerdergenoemde Tijmen Joosten zijn debuut maken voor Thetis 1. Doordat Thetis de scherpte behield en niet van hun stuk raakte door wederom een gelijke stand. DBD vocht zich door een aantal vlotte combinaties terug tot 10-10. Thetis voelde dat er wat te halen viel en kwamen wederom op voorsprong. Stijn van den Bergh en Joeri van Bon scoorde en brachten de voorsprong weer terug op 2 goals, eindstand 3e periode: 12-10. 

En toen kwam de laatste periode. De mannen van Thetis wisten dat als er kans was om van de koploper te winnen dan was het vandaag en zo gingen ze ook weer het water in. Wederom door een goed keepende Dennis Nieman en een goede verdediging wist Thetis het spannend te houden. Wel kwam DBD direct weer terug in de wedstrijd door snel de 12-11 tegen de touwen te gooien en ook de gelijkmaker ging er (te) snel in 12-12. Maar zoals wel vaker in deze wedstrijd zagen bleef Thetis strijdvaardig. Snel schoot Stijn de 13-12 binnen en moest er weer alles op de verdediging gezet worden. Wederom kwam DBD langszij en moest Thetis weer aan de bak. Met nog 1 minuut te spelen en 14-14 op de klok! Door een goede aanval kwam Thetis weer op een voorsprong door een goal van Edo den Boef vlak voor tijd 15-14Deze laatste minuut was er één om je nagels van je vingers te bijten van de spanning. Door 2 reddingen van Dennis Nieman lukte het DBD niet om te scoren. De keeper scoorde zelf nog bijna door een open goal situatie maar die ging net naast. De secondes tikten weg, met nog 5 seconden op de klok kreeg Sierd Heida een uitsluiting in een ultieme poging om de laatste goal te vermijden. Hierdoor nog een laatste schot van DBD……….. 

Maar door een goed blok van Raymond Rikken en een redding van Dennis Nieman won Thetis de wedstrijd van de koploper 

Heren 1 wil de spelers: Paul Flohil , Benno Schouten , Roy Franssen en Tijmen Joosten bedanken voor het meespelen van deze wedstrijd. Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma tegen NJORD om 16.15 in zwembad Laco te Bemmel. 

 

Periodestanden 5-2 7-5 12-10 15-14 

Doelpuntenmakers Wilco Rutten 6, Edo den Boef 3, Joeri van Bon 2, Stijn van den Bergh 2, Sierd Heida 1, Dennis Sonderen 1 

Tekst: Dennis Nieman