Thetis Da2 – De Gendten Da1

Thetis Da2 – De Gendten Da1
Na een lange winterstop stond vandaag de thuiswedstrijd tegen de Gendten op het programma.
Een fijne tegenstander om tegen te spelen, sportief en bekend van de taarten en andere baksels die het team na de wedstrijd met elkaar deelt.
Voor de wedstrijd hebben we de eerste seizoenshelft kort geëvalueerd met de zeilboot-metafoor: wat geeft ons de wind in de zeilen (kracht), wat kan als een anker werken (remmingen/beperkingen), naar welk eiland zeilen we (wat is ons doel) en hoe omzeilen we de rotsen (risico’s). De sterke punten uit de evaluatie werden direct zichtbaar in de wedstrijd: behulpzaamheid, onze sterke invallers, plezier, teamspirit en gerichte sturing van coach Rody en aanvoerder Ilse.
 
Het eerste part verliep nog wat rommelig. Alhoewel het eerste doelpunt viel na een instartactie van Wilrike na goed wegzwemmen van Mae kwamen De Gendten na twee onnodige overtredingen van ons terug tot 1-2. Na een benutte strafworp van Cathy en doelpunten van Ilja en Fleur (2x) gingen we toch met een 5-3 voorsprong het tweede part in.
 
In het tweede part werd veelvuldig onze midvoorpositie ingespeeld waardoor er veel vrije ballen en/of uitsluitingen vielen, Fleur (2x) en Ilja profiteerden daar goed van en we liepen uit naar 8-3.
 
De derde periode bleef iedereen goed bewegen en vaak was een vrije hand te vinden om te komen tot een schot of een beslissende voorzet. De Gendten probeerden het nog wel maar Anne stopte de ballen en wij bleven scoren en gingen met 14-4 het laatste partje in na doelpunten van Mae (2x), Wilrike (3x), Fleur en Ilja Joosten.
 
Het laatste kwart kon invaller Merel een mooi doelpunt maken en scoorde Wilrike nog 2x. Erna maakte op aangeven van Wilrike nog bijna een doelpunt maar het slot was voor de Gendten met een strafworp. Eindstand: 17-5.
 
Met nog vijf wedstrijden te gaan is een van de doelen, het inpassen van invallers van O17, al gelukt: Jerney, Britt, Merel en Meredith hebben al meerdere wedstrijden meegespeeld en blijken een prima aanvulling op versterking en als zij niet kunnen is routinier Erna van de partij. Het andere doel, kampioen worden, gaat in de ijskast: hiervoor zijn we te afhankelijk van de andere teams bovenin die nog veel tegen elkaar spelen. In de maanden februari en maart blijven we inzetten op en zo hoog mogelijke trainingsopkomst om zoveel mogelijk routine en vastigheden te krijgen, eind maart zien we na de wedstrijd tegen Pfc Rheden wat dat opgeleverd heeft.