Wedstrijdverslag Heren 1 De Rijn H1 – Thetis H1

Wedstrijdverslag Heren 1 De Rijn H1 – Thetis H1

Zaterdag 3 Oktober 2020

Zes maanden en 21 dagen na de laatste officiële polowedstrijd staan de heren van het eerste team van Thetis weer aan de badrand. Na het abrupte einde van het vorige seizoen en de strikte ‘Corona’ regels die gelden op het zwembad is het weer even wennen. Bij aankomst worden we opgewacht door een corona-coördinator die ons nog eens de regels herinnert, omkleden in de kantine ook 1,5 m afstand houden aan de badrand, geen handen schudden met de scheidsrechter of tegenstander.

Tijdens de voorbespreking benadrukt de coach nog eens dat we tijdens de wedstrijd vooral moeten poloën en niet bezig moeten zijn met randzaken. De wedstrijd begint, maar van nervositeit is niet echt sprake. Niko (Niek van Bon) pakt de bal met opzwemmen en zal dat de drie overige partjes ook doen.

De heren van de Rijn starten met pressing over het hele veld. Veel moeite met het in bezit houden van de bal onder druk hebben we niet, maar de pressing veroorzaakt wel dat er weinig aansluiting in de aanval is. Na een eerste doelpoging van Thetis zorgt een counter voor een tegendoelpunt 0-1. Een strafworp tegen na empeding door Mark Verbaten zorgt voor 0-2. Wilco Rutten zorgt voor aansluiting met 1-2 en met nog 2 seconden op de klok van het 1e partje zorgt onze nieuwe keeper Stephan van Wouwe voor een verrassing door vanaf eigen doel te scoren. 

In de tweede periode lopen de heren van de Rijn iets verder uit maar het verschil blijft overbrugbaar. De derde periode start met een 4-7 achterstand op het scorebord. De heren van de Rijn hebben op dat moment nog maar 1 speler op de wisselbank en besluiten om over te schakelen naar zone spel. De geeft meer ruimte voor Thetis om aan te sluiten in de aanval. Dit resulteert in doelpunten voor Thetis en de nodige uitsluitingen aan de kant van de Rijn. Sierd Hierda weet aan het eind van het derde partje een mooi back hand doelpunt te scoren op de midvoor positie. Edo den Boef scoort nog aan het begin van het 4e part. Wilco Rutten is met 5 doelpunten wederom topscoorder van het team maar kan niet voorkomen dat er aan het einde van de wedstrijd 9-12 in het voordeel van de Rijn op het scorebord staat.

Was de Rijn in het vorige seizoen nog een maatje te groot voor de heren van Thetis, in deze wedstrijd hebben we laten zien in de 3e klasse bond thuis te horen. Ondanks het verlies verlieten we het zwembad met een positief gevoel en vertrouwen in de volgende wedstrijden.

 

Mark Verbaten