Breuly H1 – Thetis H2

Zaterdag 8 februari reisden de heren van Thetis af naar Zevenaar voor een wedstrijd tegen de Breuly. Er stond wat op het spel: bij winst konden ze de derde plaats overnemen. Genoeg reden om goed gemotiveerd van start te gaan.

Het eerste partje liep voor de heren van Thetis niet zoals van tevoren gehoopt; meerdere kansen werden weggeven maar door goed keeperswerk van doelman Koen van der Horst incasseerden ze geen tegendoelpunt. Daarentegen wisten ze zelf ook niet veel kansen te creëren waardoor dit partje eindigde zoals het begon: 0-0

In het tweede partje vielen de eerste doelpunten van de wedstrijd. Na op achterstand te zijn gekomen maakte Dennis Rikken met een mooi doelpunt snel weer gelijk. 7 seconden voor het eind van het tweede partje kwam Thetis echter opnieuw op achterstand.

In de rust probeerden de coaches weer orde op zaken te stellen. Dat leek te lukken met een snelle gelijkmaker van Dennis Rikken, 2-2. Opnieuw kwam Thetis echter op achterstand en het was weer Dennis Rikken die de hoop van Thetis levend hield: 3-3. Helaas zou snel blijken dat de wedstrijd in de minuten erna weg werd gegeven. Met twee tegendoelpunten binnen een minuut tijd stond er een 5-3 stand op het scorebord aan het eind van het derde partje. Na iets meer dan een minuut spelen in het laatste partje kreeg Thetis door gebrek aan scherpte weer twee tegendoelpunten, waarbij met nog 4 minuten te spelen er een verschil van vier doelpunten was ontstaan. Dit gat bleek te groot om nog van terug te komen. Marini Witjes, Tijmen Joosten en Jeroen den Hartog maakten nog drie goede doelpunten waarmee de wedstrijd werd afgesloten bij een eindstand van 8-6 in het voordeel van de Breuly.

Periodestanden: 0-0; 2-1; 7-3; 8-6

Doelpuntenmakers: Dennis Rikken (3), Marini Witjes, Tijmen Joosten, Jeroen den Hartog (allen 1)