EZ&PC H3 – Thetis H2

Wedstrijdverslag EZ&PC 3 – Thetis 2

Na het verlies vorige week tegen De Breuly moest er deze week eigenlijk gewonnen worden tegen EZ&PC3 om de aansluiting met richting de top3 te behouden. Ook omdat er een overwinning behaald was tegen EZ&PC2 was het Thetis aan haar stand verplicht om deze wedstrijd ook te winnen.

We wisten dat het moeilijk zou worden in het thuisland van EZ&PC omdat het bad een laag plafond heeft, erg ondiep is en smal. De thuisploeg is hier goed op ingespeeld en zal hier in het voordeel zijn.

Heren 2 begint helaas gehavend aan de wedstrijd. Helaas waren Jeroen en Tijmen afwezig en Jørn geveld door de griep. Onze keeper die eerder deze week ook geveld was door de griep doet mij maar was nog niet topfit. Om de ontbrekende spelers te compenseren is Hans Balkema gevraagd als invaller.

De coaches passen vanwege het bad de tactiek aan. Het toepassen van het standaard uit-pressen zal waarschijnlijk niet gaat werken in dit smalle bad dus werd gekozen voor een verdediging op eigen helft zodat zeker op het ondiepe gedeelte een muur van armen zou ontstaan.

Heren 2 dat sterk en fanatiek aan de wedstrijd begon kon t/m het 2e partje meekomen en de stand liep gelijk op tot 5-5. Het tweede partje werd afgesloten met 6-5.

In het derde partje valt Marcel als speler uit met 3 P-tjes en Marijn met een ingescheurde wenkbrauw het team speelt nu nog met een wissel 2e helft van de wedstrijd conditioneel ook zwaar wordt. Door het niet benutten van de man-meer-situaties in het 3e partje loopt EZ&PC met 3 doelpunten weg en keert zo langzaam de wedstrijd naar hun hand.

Door toch een aantal fouten aan de jurytafel en het wat minder daadkrachtig optreden van de scheidsrechters levert dat een rommelige wedstrijd op waar Thetis geen voordeel uit kan halen. De wedstrijd eindigde uiteindelijk met een stand van 11-8 in het voordeel van EZ&PC 3

Doelpuntenmakers: (3) Dennis Rikken, (2) Marijn Dekker, (2) Erik Böhler, Benno Schouten.