Ziekenboeg nekt Thetis heren 1

Ziekenboeg nekt Thetis heren 1

Ook binnen de selectie van Thetis heerst de griep. Sierd Heida en Dennis Sonderen konden hierdoor niet aan de startstreep verschijnen. Raymond Rikken moest vanwege een gekneusde rib de wedstrijd vanaf de kant volgen. Door de afwezigen maakte Jørn Havinga zijn debuut bij de hoofdmacht van Thetis.

Afgelopen weekend stond de thuiswedstrijd tegen Arethusa uit Oss op het programma. Na de flinke nederlaag van de uitwedstrijd hadden de mannen van André Milder wat goed te maken. De opdracht was duidelijk: een strakke zoneverdediging moest de krachtige midvoor van de Ossenaren uitschakelen. De schoten vanuit de tweede lijn zouden een eitje moeten zijn voor de doelman Dennis Nieman, die dit seizoen in de vorm van zijn leven verkeert.

De start van de wedstrijd begon voor beide teams moeizaam. Halverwege de eerste periode maakte Arethusa het openingsdoelpunt en wist de voorsprong snel uit te brengen naar een 0-3 voorsprong. Werk aan de winkel voor de mannen van Thetis. Wilco Rutten wist de tussenstand door een hattrick terug te brengen naar 3-3.

In de tweede periode wist Arethusa weer snel uit te lopen naar 6-3, waarna Niek Berns en Mark Verbaten zorgde voor de aansluiting. Met een 5-7 achterstand werd er gerust. Er werd door beide teams een prima wedstrijd gespeeld. Opdracht voor Thetis om meer druk te zetten op de hoge pressing van Arethusa. Door die aansluiting zouden er meer kansen gecreëerd kunnen worden.

In de tweede helft van de wedstrijd kreeg Thetis het conditioneel zwaar. Edo den Boef en Niek Berns moesten door 3 uitsluitingen toekijken vanaf de strafbank. Daarnaast verhoogde Arethusa het tempo en wist door een aantal uitbraken de voorsprong uit te bouwen. Jørn Havinga kreeg in de laatste periode een 5-meter die door Joeri van Bon werd benut.

Volgende week zondag staat de uitwedstrijd tegen De Rog in Weert op het programma.

Periodestanden: 2-3 | 5-7 | 7-9 | 8-15

Doelpuntenmakers: Wilco Rutten (3), Mark Verbaten (2), Edo den Boef, Niek Berns en Joeri van Bon (allen 1)