ENC Da2 – Thetis Da1

ENC Da2 – Thetis Da1
Tekstschrijver: Celine Rutten

ENC-Thetis

Afgelopen zaterdag stond er een derby op het programma ENC Arnhem Vs Thetis Gendt. Met een positieve mindset kwamen we aan op het zwembad in Valkenhuizen, deze wedstrijd gaan wij winnen.
Helaas kregen we in de eerste 20 seconden een vijf meter tegen en scoorde onze tegenstander, 1-0 achterstand. Gelukkig maakt Linsey het snel gelijk. Veel man meer situaties deze periode maar de bal weten wij via onze systemen niet in de goal te krijgen. ENC maakt de 2-1. Gelukkig kan Jessy het met een prachtgoal nog gelijk maken en gaan we met een score van 2-2 de tweede periode in. Dit gaat een lastige wedstrijd worden.
In de tweede periode wordt Celine er vrij snel uitgestuurd maar ENC weet niet te scoren. Door veel beweging voorin weet Celine de bal meerdere keren in de goal te krijgen. Aan beide kanten worden er spelers uit gestuurd en nu weten we wel deze kansen te benutten. Maar ENC geeft niet op en knalt er ook een aantal achter elkaar in. Linda scoort nog vanuit een afstandsschot maar wij weten ENC niet in te halen. Met een achterstand van drie punten (9-6) gaan wij de derde periode in.
In de derde periode krijgen we weer veel man meer. Helaas krijgt alleen Jessy de bal loeihard in de hoek en blijft het bij ENC goed gaan. De dames van Thetis krijgen geen grip op de wedstrijd. Stand: 13-7.
Door een communicatiefout van ENC starten wij de vierde periode goed, Celine weet vrij door te komen en te scoren. Helaas kan ENC daarna twee keer scoren. Dan is eindelijk het moment daar dat we de man meer meerdere keren juist uit kunnen spelen. Helaas was dit niet genoeg om de achterstand in te halen.

Wij vertrekken met een uitslag van 16-11 en vele verbeterpunten terug naar het mooie Gendt. Vanavond gaan we direct aan de slag zodat we zaterdag in topvorm zijn! Aankomende zaterdag spelen wij thuis om 14:45 uur. Kom jij ook kijken?!