Thetis Da1 – BZC Schuurman Da2

Tekstschrijver: Suzette Wessels

Thetis – BZC Schuurman

Zaterdag 8 februari speelden we thuis tegen BZC Schuurman. De vorige keer hebben we het lastig gehad tegen Borculo en gingen we naar huis met een gelijkspel. Dit keer willen we zeker winnen.

De eerste paar minuten komen we er niet goed in. In de eerste twee minuten staan we twee punten achter. Gelukkig weet Jessy een doelpunt te scoren en eindigen we de eerste periode met 1-2.

In de tweede periode weet Marianne al snel het doel te vinden. We weten een man-minder goed te verdedigen en houden hierdoor de tweede periode spannend. Linda weet in de laatste 20 seconden te scoren waardoor het scorebord op 3-3 komt te staan.

De opdracht voor de derde periode is duidelijk. Meer bewegen, instarten en ruimte creëren. We gaan ervoor!

Aan de uitsluitingen te zien zie je dat beide partijen strijden voor de bal. Aan beide kanten worden er mensen uitgestuurd. We zijn goed in de verdediging, maar helaas is onze tegenstander dat ook. Beide ploegen weten het doel niet te vinden.

De vierde periode is belangrijk. We willen niet weer een gelijkspel. De boodschap blijft hetzelfde: meer bewegen!
Linsey begrijpt wat er bedoeld wordt en weet het doel twee keer te vinden. We blijven rustig en proberen de wedstrijd met onze voorsprong uit te spelen. Linda heeft goed in de gaten dat de rust bewaard moet blijven en blijft tot het laatste moment scherp.
We winnen met 5-4. Wederom een spannende wedstrijd.