Koploper De Rijn een maat te groot voor de heren van Thetis

Koploper De Rijn een maat te groot voor de heren van Thetis

Afgelopen zaterdag mochten wij, de heren 1 van Thetis uit Gendt, op zoek bij de heren van de Rijn uit Wageningen.
Vooraf bespraken wij dat bij de heen wedstrijd opviel dat er veel spelers tegelijk in gingen zwemmen tijdens hun aanval. Daar werd een plan voor bedacht, en zo ging de wedstrijd van start.
Bij het opzwemmen haalde Niek van Bon, Nico voor intimi, overtuigend de bal.
Toch was het de Rijn die als eerste een doel poging deed. Gelukkig was onze keeper Dennis Nieman weer in ouderwetse blakende vorm.
Wij kwamen in de eerste periode snel met een man minder op 1-0 achterstand.
Maar gelukkig konden we het rechttrekken, daar Joeri van Bon na goed doorgaan een strafworp meekreeg.
Helaas miste Wilco dit buitenkansje, maar doordat hij zó hard op de arm van de keeper schoot stuiterde de bal helemaal naar de andere kant van het zwembad voor de neus van hun sterke midvoor. Strafworp, maar helaas nu tegen.
deze zat er, in tweede instantie, helaas toch in. 2-0.
Binnen een minuut volgt er nóg een strafworp voor de Rijn. Deze werd prooi voor onze keeper Dennis. Mis dus.
Na de eerste periode is de stand 2-0.

Bij het opzwemmen voor de tweede periode heeft Joeri op een haar na de bal, dus mogen de heren van de Rijn meteen de aanval opzetten. Helaas gaat deze er direct in en is de stand 3-0.
Wij komen een klein beetje terug met een onverwachtse backhand van Edo den Boef. 3-1.
Na een mooie aanval van Thetis wordt het zelfs 3-2 door Wilco Rutten. De aansluiting is aanstaande!
Marc, doorgaans beroemd door zijn afstandsschoten, scoort nu met een prachtig lobje.
3-3.
Helaas wordt het snel 4-3 en 5-3 voor de Rijn, maar Joeri van Bon maakt er meteen een doelpunt na : 5-4, en ze worden zenuwachtig. Dat is te merken aan een strakkere persing, over het hele veld heen jagen ons vaak onbesuisd, achterna. Ze niet schromen om hier en daar iets ván of bíj́ iemand van ons te beschadigen. De scheidsrechters vinden het allemaal prima, en wij hebben het er maar moeilijk mee. De vaak onreglementaire bal-onderscheppingen overkomen ons in deze periode té vaak, waardoor het bij de stand 5-4 voor de Rijn bij ons mis gaat.
Mark Verbaten heeft zijn derde P te pakken, en mag niet meer meedoen. Hij zwemt naar het zogenaamde terugkom vak, en heeft iets daarvoor de indruk gewekt uit het bad te gaan stappen.
De scheidsrechter besluit om Mark hiervoor een rode kaart te geven, en een strafworp toe te kennen aan de Rijn als straf hiervoor.
Hij zei er nog bij dat de vervanger van Mark er pas in mocht ná een doelpunt, of aan het einde van de periode. Dat duurde nog een minuut of twee, dus het was maar goed dat de strafworp erin zat. Anders hadden we nog een poos met een man minder moeten spelen ook. we zullen het moeten doen met deze zelf verzonnen spelregel. Het werd hierdoor dus 6-4.
We komen nog op 6-5 door een strafworp. Joeri schiet mooi binnen.
In de laatste seconden wordt het nog 7-5 voor de Rijn.

In de derde periode gaat het hard. De eerder genoemde speelwijze van de Rijn breekt ons ernstig op, en bovendien zijn we slordig in de passing geworden, als gevolg van de strakke press. Passes die onder druk gegeven moeten worden, komen zelden precies goed aan.
Tegenaanvallen, die ons ook al in de thuiswedstrijd opbraken tegen hen, breken ons ook nu weer op. Joeri en Edo scoren nog wel tegen, maar de weerstand is te weinig. De Rijn scoort er lustig op los.
Deze derde periode wordt dan ook afgesloten met een stand van 14-7 voor de Rijn.

In de vierde en laatste periode scoort Wilco meteen uit een overtalsituatie 14 – 8.
Daarna scoort de Rijn weer twee keer, en dan Wilco nog eens. 16 – 9.
Ook in deze periode gaat het hard. 17,18 en 19-9. Dan Wilco nog wel zijn derde in deze laatste periode: 19-10.
Vlak voor het einde maakt de Rijn nog net hun 20e van de wedstrijd.

Aanstaande zaterdag, 8 februari, spelen we thuis de belangrijke wedstrijd tegen het als vijfde geplaatste Arethusa uit Oss. Wij staan momenteel 10e, maar we hebben dit seizoen ook al wel laten zien waarom we als reuzendoder (winst tegen de koploper) bekend staan. Komt allen naar het zwembad Laco, Van Nispenlaan 2, Bemmel. De aanvang is 15:45, en de toegang is gratis.

Periodestanden tegen de Rijn waren:
2-0, 5-5, 7-2 en 6-3. Dat maakt samen 20-10 in het voordeel van de Rijn.
Doelpunten Thetis
Joeri van Bon 3
Wilco Rutten 4
Mark Verbaten 1
Edo den Boef 2

Tekst Edo den Boef