Thetis H1 benut te weinig kansen tegen De Rog

Thetis H1 benut te weinig kansen tegen De Rog

Afgelopen zondagavond reisden de heren van Thetis af naar Weert om het op te nemen tegen De Rog, een belangrijke wedstrijd. Thetis heeft punten nodig en dit is er één waarbij dat mogelijk is. Thuis zijn de punten immers gepakt. Het strijdplan was duidelijk van coach Andre Milder, focus je goed en help de midachter.

In het begin van de eerste periode liepen de heren van De Rog 3 doelpunten uit. De verdediging van Thetis liet hier en daar te wensen over. De focus was nog niet daar. Het aantal kansen dat Thetis creëerde was ook nog minimaal. Er moet beter gespeeld gaan worden om hier punten te pakken. In de laatste helft van deze periode kreeg Thetis dan toch de drive te pakken en wist te scoren. Echter bleken de scheidsrechters het niet eens te zijn met de manier van verdedigen van Thetis waardoor er een aantal uitsluitingen ontstonden. Hier profiteerde De Rog van waardoor ze uitliepen naar 6-2.

Thetis ging door in de tweede periode zoals ze geëindigd waren in de eerste. Het spel was duidelijk beter, echter leek het alsof de bal een magneet had met dezelfde pool als die in het doel van de Rog. Velen kansen worden niet tot doelpunten omgezet. Deze frustratie kwam niet ten goede aan het spel van Thetis. Tevens werd deze gevoed door de spelleiding, de jurytafel als eveneens de scheidsrechters waren niet de vriend van Thetis. Vreemde manier van klokken en veel beslissingen van het duo konden zeker ook een andere interpretatie hebben. Zeker een slaande beweging onder het oog van de scheidsrechter wordt enkel bestraft met een vrije bal. Eindstand periode twee 8-4.

In de derde periode werden wederom veel kansen niet benut door de heren van Thetis terwijl De Rog beter omging met die van hun. Van de scheidsrechters mocht coach André Milder niet meer de waarheid zeggen en kende hem een gele kaart toe. Ondertussen liepen de heren van De Rog langzaam uit naar 10-5 voorsprong. Helaas pakte aan het eind van deze periode coach André Milder nog een rode kaart.

De wedstrijd kreeg in de laatste periode nog een twist. Na drie minuten gespeeld te hebben had de jurytafel zelf een fout ontdekt. Een aantal spelers van De Rog hebben onterecht een rode vlag gekregen, voor een derde persoonlijke fout. De laatste periode diende opnieuw gespeeld te worden, waardoor deze 2 spelers toch weer mee mochten doen. In deze ‘vijfde’ periode liet Thetis nog even zien wat ze waard was. De kansen die ze creëerden werden wel benut. Echter bleek het al te laat te zijn. Thetis deed nog wat ze kon maar wist het tij niet te keren. Eindstand 16-10.

Doelpuntenmakers: Joeri van Bon (3), Niek van Bon en Wilco Rutten (2), Paul Flohil, Sierd Heida en Mark Verbaten (1)

Tekst: Niek Berns