Wedstrijdverslag Thetis H2 – Flevo H4

Wedstrijdverslag Thetis H2 – Flevo H4

 

 

Met de winst van vorige week nog in het achterhoofd, gingen de heren van Thetis met goede moed de wedstrijd in. Deze keer stond er op het programma een wedstijd tegen heren van Flevo uit Nijkerk, het team wat met nog maar 1 verloren wedstijd boven aan staat. De heren uit Gendt wisten dat het een moeilijke pot ging worden, maar ze hadden vorige week ook gezien dat de heren 1 van Thetis wist te winnen van de koploper in hun competitie, dus ja alles was mogelijk.

 

De heren van Thetis begonnen goed aan de wedstijd, er werd goed met elkaar samen gespeeld waar verschillende kansen uit kwamen. Echter werden deze kansen allemaal niet afgemaakt. Hierdoor konden de heren uit Nijkerk goed counteren. Met als resultaat kwamen de heren uit Gendt al snel op een achterstand van 0-3, hier eindige de het 1e partje ook mee.

 

Het tweede partje ging beter van start. Na een aantal pechgevallen in de eerste periode wist Marini Witjes hier verandering in te brengen met een doelpunt. Maar omdat de heren van Flevo snel omschakelen liep hun voorsprong nog verder uit naar 1-6. Door een overtal situatie in het voordeel voor Thetis wist Benno Schouten een doelpunt te maken, wat de stand op 2-6 zetten. Het 2e partje is geëindigd in 2-7.

 

De mannen van Thetis werd door de twee coaches (Rob Wissing en Armando Witjes) toe gesproken in de rust, het belangrijkste wat er gedaan moest worden was rustig blijven spelen en met overtuiging op het doel schieten. De woorden van de twee coaches hadden blijkbaar geholpen, want er werd snel door Jorn Havinga en Dennis Rikken gescoord. Doordat de Heren van Flevo toch wel wat beter waren scoorden zij weer 3 keer wat de eindstand zette op 4-10 in het 3e partje.

 

Ondanks dat de heren van Thetis wisten dat ze niet meer konden winnen, waren ze niet van plan zich zomaar te laten wegspelen. De laatste periode ging van start en na mooi samenspel wist Jorn Havinga te scoren vanuit een overtal situatie. Door nog een mooie midvoor actie van Marijn Dekker wist ook hij het doel te vinden. De laatste minuut ging in met een stand van 6-13 op het scorebord.

De heren uit Gendt bleven er goed voor gaan, zo wisten ze een strafworp te krijgen. De strafworp werd goed ingeschoten door Paul Flohil. Daarna wist hij nog twee keer het doel te vinden. Hiermee werd de wedstrijd afgesloten met een eindstand van 9-13 in het voordeel van Flevo.

 

Periodestanden: 0-3; 2-7; 4-10; 9-13

 

Doelpuntenmakers: Marini Witjes (1), Benno Schouten (1), Jorn Havinga (2), Dennis Rikken (1), Marijn Dekker (1), Paul Flohil (3)