Thetis Heren 1 wint na bloedstollende wedstrijd

Thetis Heren 1 wint na bloedstollende wedstrijd

Het was een mooie zaterdagmiddag, de zon stond hoog aan de hemel, de lente leek aanstaande.

Dit betekent ook dat de competitie zo langzamerhand tegen het einde loopt en daarmee het slotoffensief is gestart. Nog maar vijf wedstrijden heeft Thetis heren 1 de kans om te laten zien dat zij in de bond thuishoren. Vanaf nu mag er dan ook wel gezegd worden dat we een reeks van vijf finales af te werken hebben, de eerste tegen Hellas Glana uit Sittard.

Na een lange rit richting het zuiden van Nederland komen de heren aan in het altijd mooi Sittard.

Door afwezigheid van onze “klimgeit” Niek van Bon is Jorn Havinga uit heren 2 opgeroepen om met ons mee te spelen. Hierdoor hebben we voldoende spelers en is er geen sprake van te hoeven spelen met een “handrem”.

Wim Hollemans mocht vandaag optreden als hoofdcoach van de grootmacht en begon de voorbespreking. Het werd ons al snel duidelijk dan hij geen genoegen zou nemen met een verlies en verwachte van ons dat we alles zouden geven om de drie volle punten mee naar huis te nemen.

De tactiek was voor ons duidelijk, we zouden beginnen met een pressing over het hele veld zodat zij niet aan spelen toe zouden komen. Aanvallend moesten we de rust bewaren en goed kijken of er een extra pass gegeven kon worden om zo tot een 100% scoringskans te komen.

Na de warming-up was het dan zover, de wedstrijd kon eindelijk beginnen.

Het fluitsignaal klonk, iedereen was in beweging en de eerste aanval was voor Hellas Glana.

Na een mooie onderschepping was het Thetis die in de aanval ging en creëerde direct een goed kans. Helaas lieten we deze kans onbenut en konden we weer terug de verdediging in.

Daar Thetis moeite had met het afronden van kansen en de heren uit Sittard de twee kansen wel verzilverde, stond er al snel een stand van 2-0 op het scorebord. Niets aan de hand, de wedstrijd is immers nog lang. Gaandeweg de eerste periode ging het spel op en neer en wisten zowel Thetis als Hellas Glana het net twee keer te vinden. De eerste periode werd afgesloten met een 4-2 tussenstand.

Na oppeppende woorden van Wim kon de tweede periode beginnen.

Daar Thetis veerkracht genoeg heeft, maakte we ons (nog) geen zorgen over de tussenstand, we moeten alleen onze kansen benutten. Deze periode werd een werkelijke nachtmerrie. We speelde als een vaatdoek. Niet opletten, slechte (eind) passes, persoonlijke fouten, kansen niet benutten, alles maar dan ook alles deden wij wat een verliezend team in zich heeft en dat was juist hetgeen wat we niet hadden afgesproken. Deze  periode, die we snel moeten vergeten, werd afgesloten met maar liefst een 8-2 achterstand.

Tja, wat moet je dan als coach tegen het team zeggen?

Wim deed dat vanuit zijn eigen perspectief…… “mannen, luister, het kan nog, we zitten pas op de helft”. Je zag de mannen van Thetis 1 een paar keer met de ogen knipperen en knikte instemmend met hun hoofd…. Ja, het kan nog, we gaan ervoor!

De tactiek werd nog even omgezet en het feest kon beginnen.

We begonnen deze periode weer fris, verdedigend zat het goed in elkaar en aanvallend deden we wat we moesten doen. De gecreëerde kansen werden benut, we vochten voor elke bal en speelde als een echt team. Daar Hellas Glana vooral moeite had met onze manier van verdedigen was het Thetis die deze periode terug aan het komen was en de periode afsloot met 9-6.

Weliswaar nog steeds een achterstand maar het gat was niet zo groot meer.

André Milder die deze keer vanaf de tribune mee mocht kijken had het zichtbaar zwaar.

Zijn trui had hij alvast uitgetrokken, zijn hartslag was torenhoog, het liefst zou hij van de tribune afspringen om te komen helpen, echter waren het de spelers die het moesten gaan doen.

De vierde en daarmee laatste periode kon van start gaan. Het geloof was weer helemaal terug.

De één naar de andere mooie aanval werd opgezet, er werden voldoende kansen gecreëerd en gelukkig ook afgerond. In een rap tempo vocht Thetis zich terug in de wedstrijd en het gevoel van een mogelijke overwinning stond als een paal boven water.

Met nog ca. 3 minuten te spelen werd de gelijkmaker gescoord en leek het erop dat het harde werken van de laatste twee periodes beloond zou gaan worden.

Het spel golfde op en neer, Hellas Glana kwam niet door de verdediging heen en durfde geen schoten meer te lossen. Thetis bleef aandringen en pakte, met nog ruim 1 minuut te gaan, de voorsprong.

Hiermee deelde we een kei harde dreun uit en was het aan ons om deze wedstrijd professioneel uit te spelen. Het verleden heeft ons laten zien wat we hier niet zo goed in zijn maar je zag aan iedereen dat dit deze keer goed uit zou gaan pakken. De heren uit Sittard mochten nog één keer aanvallen maar ook deze aanval resulteerde in balbezit voor Thetis 1 zonder dat het een tegendoelpunt heeft moeten incasseren. De laatste secondes tikte weg, de bal werd veilig rond gespeeld en uiteindelijk klonk daar de gewenste zoemer die het einde van de wedstrijd aangaf. Eindstand 9-10.

Na een zeer moeizame en zware wedstrijd volgde daar de ontlading.

Als een echt team zochten we elkaar op en complimenteerde we elkaar over de geleverde strijdlust.

Nog vier finales te gaan!

Volgende week hebben we een weekend rust waarna de heren van De meer ons komen bezoeken.

Deze wedstrijd is op 21 maart aanvang 16:15 in zwembad Laco te Bemmel, toegang is gratis en jullie zijn hierbij van harte uitgenodigd.

Periodestanden: 4-2 / 4-0 / 1-4 / 0-4

Doelpuntenmakers: Edo den Boef (1), Joeri van Bon (3), Wilco Rutten (6)

Tekstschrijver: Wilco Rutten